"הזמנה לאי-ידיעה" – קורס למנהלים, אנשי עסקים

באמצע נובמבר יפתח מחזור נוסף של התכנית "הזמנה לאי ידיעה". התכנית הזו משותפת לפרופ' יעקב רז ופסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים, ולי.  זה יהיה המחזור החמישי של הקורס, ונדמה לי שהתגובות אליו טובות….

את הקורס בנינו לאותם אנשים אשר חוסר ודאות נמצא במרכז העשייה שלהם: מנהלים בכירים, עצמאים, אנשי עסקים. כל מי שהמקום הזה של אי ידיעה נדמה לו כחיסרון, כבעיה. אנחנו רוצים לבחון מחדש את העמדה הזו, בקונטקסט הארגוני – עסקי, ולראות אם הבחינה מחדש מאפשרת התנהלות אחרת, שמייטיבה יותר איתנו ועם הסביבה.

אני חושבת שזה אחד הקורסים האהובים עלי ביותר. אני נהנית מאוד ללמד וללמוד ממנו, ואני רוצה להזמין את חברי להשתתף בו. אפשר לפנות אלי לקבל פרטים נוספים, ora@setter.co.il, או ללבנה  מפסיכו-דהרמה  בקמפוס ברושים, טל. 03-6411961, info@pdharma.co.il. אפשר גם להתייעץ עם כמה מבוגרי התכניות הקודמות, באמצעות פניה אלי.

על התכנית:

אין ביטוי שגור יותר בעולם העסקים מהקלישאה – הנכונה – שאנו חיים, יותר מאי פעם, בתקופה של חוסר ודאות. איך אפשר, בתקופה כל כך סוערת, לנהל עסקים ואנשים באופן חכם, שקול ומייטיב? האם רצוי לצמצם את אי הודאות, או אולי ניתן דווקא לאמץ אותה אל חיינו?  האם לראות באי וודאות בעייה שיש לפתור או לחסל, או מצב קיומי שיש לדעת לחיות אותו בחוכמה? האם ניתן לקבל החלטות נכונות תוך כדי  חיפוש יזום אחרי הלא ידוע, וויתור על הידיעה?  האם ניתן לנהל עסקים מתוך ענווה, נדיבות וחמלה?

בתכנית הבלתי שגרתית הזו, המיועדת לקבוצה קטנה (עד 20 איש) של מנהלים ואנשי עסקים,  ננסה לגלות כל זאת, מתוך עולם העבודה של משתתפי הקורס, ודרך מפגש עם שיטות  למידה לא קונוונציונליות כמו – קואנים[1], סיפורי זן, מדיטציה, התנסויות , משחקי תפקיד וניתוח אירועים.

זה אינו קורס בבודהיזם, ואף לא קורס ביישום הבודהיזם לניהול. זה אינו קורס בניהול, או ביישומי תיאוריות ניהוליות. זוהי תכנית שבה אנו מזמינים למפגש עם אופני מחשבה ופעולה שמטרתן פתיחת מרחב התגובות האוטומטיות שכל אחד מאיתנו פועל מתוכן.  הבודהיזם ותיאוריות ניהוליות חדשניות מהוות את המצע לכך.

 הלמידה, למעט מפגש אחד או שניים, תכונן סביב אירועים מהחיים (גם המקצועיים, ואולי גם האישיים) של המשתתפים.  למידה תיאורטית  תתקיים באמצעות הרצאות קצרות, על פי הצורך והסבלנות של המשתתפים, ועל קריאה בבית של חומרים שיומלצו על ידי מנחי התכנית.  כל מפגש יתחיל במדיטציה.

 פרטים כללים:

התוכנית תתקיים  אחת לשבוע,  במשך 10 שבועות, בימי ראשון  בין השעות 18:00 ל 21:00, החל מתאריך 13.11.11, בבית הספר לעיצוב DVISION  בהרצליה פיתוח  (משרדי ההנהלה של כתר פלסטיק,  מול הרצליה מדיקל סנטר).

עלות הקורס –  4600 ש"ח. ההשתתפות לאחר ראיון אישי איתי. הרישום באמצעות פסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים, על פי התנאים המקובלים במסגרת זו.

 הנה כמה נושאים ומונחים שיתכן ויעלו במהלך המפגשים  (ואולי לא….):

(הנושאים הרשומים כאן לקוחים מתוך קורס שהועבר על ידי רז ואורה במסגרת "להב")

  • עקרונות של הפילוסופיה והאימון הבודהיסטיים
  • עקרונות של עולם המערכות המורכבות
  • הבחנות ללא הבחנה: קריאה צלולה ואבחון של המציאות – זיהוי מודלים מקובעים של מציאות, כשלים בתפיסה  שמעכירים את התודעה המנהלת. דרכים לפירוק קבעונות ופחדים לקראת ניהול מדוייק  ובהיר.
  • ידיעה ללא ידיעה: התמודדות עם חוסר ודאות – חיי הניהול כאמנות לחימה במציאות שבה האי-וודאות היא לחם החוק. איך להפוך את האי-וודאות למנוף ליצירה שיש בה בהירות ואל-פחד.
  • על ריקות והקשבה: אימון בריקות הוא התפנות משליטת המוכר בלא שלילתו.  אימון זה מאפשר להקשיב באופן פתוח ולא יודע, מתוך הלב,  ברגישות חכמה.
  • "אין אני" ואגו:–זיהוי האגו המכתיב את מהלכי המנהל לעומת התפנות מן האגו. יצירת מצבי קריאה צלולה של  האינטראקציה האנושית בארגון.
  • כוונה ללא כוונה: קבלת החלטות שנוצרות במגע תוך תנועה מתמדת עם סביבה משתנה ומורכבת
  • עשייה ללא עשייה: בין המטרות לדרך – זיהוי מצבים של הצמדות למטרות בצורה שמעוורות אותנו למשתנה, ומכאן להזדמנויות שמול עינינו..
  • זרימה ושליטה: על בקרה והאצלה – זיהוי מצבים שבהם הרצון לשליטת יתר מביא לשיתוק מערכות. אימון היחס הנכון  בין שליטה לזרימה בתוך הארגון ובין הארגון לסביבתו.
  • חמלה וקשיחות: אחריות חברתית וסביבתית בתוך ארגון ומחוצה לו – ניהול שיש בו קשר קשוב, מדוייק ונדיב עם העובד, והאופן  שהוא מייצר אחריות הדדית והבנת זיקת הגומלין האקולוגית שבין אנשים, בין ארגונים, ובין אדם לסביבה.
  • המנהל כמנהיג , כמורה, כאמן יוצר – טיפוח המנהל כאומן יוצר, האפשרות לברוא את מקום העבודה כמקום להתפתחות אישית ובין-אישית מרתקת ומלאת סיפוק.

 מנחי התוכנית:

פרופ' יעקב רז – מרצה באוניברסיטת תל אביב. ממקימי החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה ולשעבר ראש החוג. ממקימי ומנהלי מכוו "פסיכודהרמה" [יחד עם הפסיכולוג נחי אלון] – העוסק באימון של התורה הבודהיסטית בחיים המודרניים. יו'ר עמותת 'מארג' העוסקת בקידום חברה רב-תרבותית ובפרוייקטים משותפים בין ערבים ויהודים בישראל. חוקר ומלמד תרבות יפן, וכן בודהיזם וזן בודהיזם בהקשריהם המסורתיים והמודרניים. כתב ספרים רבים ומאמרים רבים . מלמד, מאמן ומקיים סדנאות בדרך הבודהיסטית למטפלים, מאמנים, אנשי גישור, רופאים, אנשי צבא ואנשי עסקים. במסגרת זו עסק בייעוץ לארגונים במצבי משבר. מלמד במרכז "Ashridge” בבריטניה, [מרכז לייעוץ ארגוני לחברות בינלאומיות ובית-ספר למנהל עסקים מהחשובים באירופה], שם הוא גם מקים את מסלול הלימודים של בודהיזם וארגון. עוסק גם בייעוץ ארגוני לחברות בינלאומיות. חושב, מצייר, מנגן, כותב, שר ומתחבק הרבה עם יוני, ילד נצחי ומיוחד.

ד"ר אורה סתר – מרצה מזה שנים רבות בפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א, ובמוסדות אקדמיים נוספים. שמשה כמנכ"ל ומנהלת אקדמית של להב, בין השנים 2002-2006. בעלת תואר BA במדעי הרוח מהאוניברסיטה העברית בירושלים, תואר M.Sc בהתנהגות ארגונית מאוניברסיטת ת"א ו-Ph.D במדעי הניהול מאוניברסיטת ת"א.   לאחרונה השלימה לימודים לקראת תואר MA בבודהיזם ותרבויות מזרח אסיה. אורה עסקה שנים רבות בייעוץ ובפיתוח ארגוני למנהלים בכירים וארגונים במשק הישראלי, והיתה שותפה בחברת "ניהולים" שקידמה את נושא ניהול הידע בארץ. בעבר הקימה וניהלה חברה להוצאה לאור באמצעות האינטרנט. כיום אורה היא יו"ר פסיכו-דהרמה, מרצה בפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א ומרכזת את תכנית הפרקטיקום של המגמה לייעוץ ארגוני. היא  מכהנת כדירקטורית בחברות ציבוריות, ועוסקת כיועצת ומנחה של יועצים ארגוניים, ובניהול פרויקטים בתחום ההדרכה הניהולית בארץ ובחו"ל. אורה מציירת, מצלמת, כותבת ומגדלת  ארבעה ילדים ושני נכדים.


[1] קואן KOAN  הוא שאלה, משפט או סיפור פרדוקסלי מעולם הזן, שמטרתו לאתגר את דפוסי החשיבה הקיימים.

אודות orasetter

מרצה. יועצת. מנהלת. אמא. סבתא. אישה. מציירת. מצלמת. כותבת. חולמת.
פוסט זה פורסם בקטגוריה הוראה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s