אודות

זהו הבלוג המקצועי שלי.

זאת אני

זאת אני

שמי ד"ר אורה סתר, ואני עוסקת בתחום הניהול על כל היבטיו:

מאז ספטמבר 2019 אני מכהנת כיו"ר פ.א.י  – האיגוד הישראלי לפיתוח ארגוני בישראל. 

מרצה בתחום הניהול (באוניברסיטת ת"א,  בלהב),  ובעבר במרכז הבינתחומי,  במכללה למינהל ובמכללת תל אביב), ריכזתי את פרוייקט הפרקטיקום בתכנית ללימודי תאר שני בייעוץ ארגוני, במסגרת הפקולטה לניהול של אוניברסיטת ת"א. פרופסור אורח בבית הספר למינהל עסקים MDI בגורגאון, ליד דלהי, הודו. (כאן מרואיינת על ידי כמה סטודנטים הודיים, עם כמה טעויות מצחיקות בקרדיט שניתן לי). יש לי דוקטורט בתחום הניהול מאוניברסיטת תל אביב ודוקטורט לשם כבוד מאוניברסיטת ראי בהודו. 

מרצה בלהב ובפסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים ובמכון מודע שבמרכז הבינתחומי על מנהיגות קשובה –  השילוב בין מיינפולנס, בודהיזם, מנהיגות, ניהול וייעוץ ארגוני.

יועצת ארגונית ומנחת יועצים (כיום עצמאית,  בעבר במסגרת חברת "ניהולים" בה הייתי שותפה),

מנכ"לית  בעבר (של חברת ההי-טק "בוק א-לה-קארט" ושל להב, המרכז להכשרת מנהלים של הפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א),

חוקרת (בתחום הפוליטיקה הארגונית, תופעת ה"מגיע לי" וחוזים פסיכולוגיים, ולאחרונה בתחום הרוחניות והניהול,שני מאמרים מחקריים אקדמיים התפרסמו בשנת 2012-2013), חברת מערכת ועורכת מדור ביקורת הספרים בג'ורנל המקצועי Journal of Management, Spirituality and Religion .   יו"ר מרכז המחקר של עמותת "קשב פתוח" לחקר הבודהיזם בחיי היום יום.

דירקטורית בעבר בכ – 9 חברות שונות. חברה בועד מנהל של עמותות (איפ"א, האיגוד הישראלי לפיתוח ארגוני,  התנועה להעצמת הרוח בחינוך, בעבר ממקימי עמותת שבי"ל והמרכז להנצחת מורשת הנשיא נבון, ובועד המנהל של האוניברסיטה העממית ). בעבר יו"ר דירקטוריון (פסיכו-דהרמה, בית הספר לתורת-הנפש הבודהיסטית).

עמדתי בראש  צוות הלמידה של   פ.א.י. – המסגרת הלימודית של האיגוד המקצועי של היועצים הארגוניים בישראל, ועמדתי בראש ועדת הכנס של מספר כנסים של העמותה. 

חלק אחר מחיי מוקדש לכתיבה, ציור וצילום , טיולים ונסיעות בעולם.

חלק אחר למשפחתי: מיכי , בן זוגי, אורן, ארז, אלון ויסמין ילדי, ועמרי, עמית, תמר,  דני ועומר, נכדי.

וחלק אחר לאי – עשייה. האתגר הגדול של חיי כרגע.

ובתוך אי העשייה – הרבה איים של עשייה בתחום של רוחניות וניהול.

עשייה בשנים האחרונות

בשנת 2007 התחלתי, יחד עם טובה אורבוך, ללמד בלהב (הפקולטה לניהול באוניברסיטת ת"א) קורס בנושא של "עסקים, רוחניות וניהול". בערך באותה תקופה התחלתי לכתוב כתבות בעיתונים על נושא זה. מאמר אקדמי שנכתב על הקורס – באנגלית – כאן.

בשנת 2008 התחלתי ללמד בלהב, יחד עם פרופ' יעקב רז,  קורס שנקרא "בין מזרח למערב" . הקורס חיבר בין גישות ניהוליות חדשניות לבין הבודהיזם.  במהלך השנים, הקורס שינה מעט את צורתו והרבה את שמו, והפך להיות "הזמנה לאי ידיעה". (מדי פעם יופיעו כאן הזמנות לתחילת המחזור הבא של הקורס. ).  הקורס יועד למנהלים בכירים ואנשי עסקים, והשתתפו במחזור הראשון כ – 30 בכירים. מאז השתתפו בו עשרות רבות של מנהלים.

בשנת 2009  התקיים הכנס הראשון לרוחניות עכשווית באוניברסיטת חיפה. בכנס זה ניהלתי את בניית המושב של רוחניות וניהול, והרצאתי על מושג הברית ביחסי עובדים – ארגון. באותה שנה התקיים גם הכנס הבינלאומי השני של רוחניות בניהול שנערך על ידי אוניברסיטת ניו דלהי, בעיר פונדיצ'רי שבהודו. הוזמנתי לתת נאום במושב הפתיחה של הכנס. המאמר שנישא שם נמצא כאן.  בחודש אוגוסט של אותה שנה נכחתי – כמשתתפת – בכנס של האקדמיה לניהול – הגוף המרכזי של חוקרים במדעי הניהול – באנהיים, ארצות הברית. במסגרת הגוף הזה קיימת קבוצה – סקציה מקצועית – בנושא של רוחניות, דת וניהול – Management, Spirituality and Religion, ושם פגשתי כמה מראשי החוקרים בתחום זה בעולם.

בשנת 2010 התקיימו שני מחזורים נוספים של הקורס "הזמנה לאי ידיעה", וכן נפתח מחזור ראשון של קורס חדש שנקרא "בין תשע לחמש" – הגישה הבודהיסטית לעולם העבודה. גם את הקורס הזה העברתי עם פרופ' יעקב רז, במסגרת פסיכו-דהרמה.  במהלך שנה זו התמניתי ליושבת ראש פסיכודהרמה, בית הספר לתורת הנפש הבודהיסטית (התורה, לא הנפש ….).  גם בשנה זו ניהלתי את המושב של רוחניות בניהול במסגרת הכנס השני לרוחניות עכשווית באוניברסיטת חיפה, והצגתי שם שני ממאמרים, האחד על הקורס ברוחניות וניהול, והשני מחקר אמפירי שערכתי יחד עם פרופ' יואב ורדי וד"ר אלי וייץ על הקשר בין רוחניות אישית וארגונית לבין התנהגות לא נאותה בארגונים.

שנת 2011 החלה ביצירת קהילת המשך לבוגרי כל התכניות הקודמות של "הזמנה לאי ידיעה",  וכן בהשתתפות בכנס נוסף בהודו, גם כן של אוניברסיטת ניו דלהי, וארגון ISOL בעיר הרידוור.

בכנס זה זכיתי ב"פרס המחקר" על תרומתי לקידום הנושא של מנהיגות, רוחניות וניהול.

בכנס הצגתי  שני מאמרים, על תכניות לימוד לרוחניות בבתי ספר למינהל עסקים (עם טובה אורבוך), ועל ההשפעה הממתנת של רוחניות על הקשר בין משתנים שונים להתנהגות לא נאותה (עם יואב ורדי ואלי וייץ). שני המאמרים והמצגות נמצאים באתר. המאמר המלא של הקשר בין רוחניות להתנהגות לא נאותה התקבל לפרסום בג'ורנל המקצועי המוביל בתחום, Journal of Management, Spirituality and Religion שיצא לאור באפריל 2012.

במחצית חודש פברואר 2011 נפתח במכללת תל אביב, במסגרת בית הספר לכלכלה וניהול,  הקורס האקדמי הראשון בארץ בנושא של רוחניות וניהול, "הבסיס הרוחני של הניהול". לקורס נרשמו מעל 40 סטודנטים.

בהמשך שנת 2011 התקיים  מושב  בכנס השלישי לרוחניות עכשווית, בנושא רוחניות וניהול, ובו הרצאתי יחד עם פרופ' יעקב רז  על:

הזמנה לאי ידיעה: תיאור אירוע של המפגש הלא ידוע בין בודהיזם וניהול

עוד במהלך השנה עזרתי, כיו"ר פסיכו-דהרמה, לבנות את המיזוג בין בית הספר של פסיכו-דהרמה לתורת הנפש הבודהיסטית, לבין קמפוס ברושים, ולהשיק את שנת הלימודים 2011-2012 בהצלחה.

בשנת הלימודים תשע"ב (כן, שנות לימודים נספרות על פי התאריך העברי) המשכתי ללמד באוניברסיטת תל אביב את מקצועות הייעוץ הארגוני, הן  בחוג ללימודי עבודה, הן כראש  ההתמחות  בתכנית של התואר השני לייעוץ ארגוני.

בנוסף לימדתי במסגרת פסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים שני קורסים: הראשון  עם פרופ' יעקב רז,  "הזמנה לאי ידיעה" שהתחיל  בחודש נובמבר 2011. קורס נוסף היו "ה"מה" שבין לבין – על פסק זמן בקריירה".

שנת תשע"ג לימדתי מחזורים נוספים, בפסיכו-דהרמה ובצבא, של "הזמנה לאי ידיעה". את השבתון מהאוניברסיטה ניצלתי לנסיעה להודו, להצגה בכנס של מאמר על The inner Voice of the Organization  שנכתב עם טובה אורבוך, לכתיבת ספר על יעוץ ארגוני,  ולהוראה במסגרת בית ספר לניהול MDI ליד דלהי.

בשנים  -2019- 2014 התמניתי לפרופסור אורח בבית ספר לניהול MDI, שם לימדתי במסגרת "אוניברסיטת הקיץ" שלהם קורס על ניהול רב תרבותי, ופתחתי  קורס חדש בלהב בנושא  שנקרא "לעורר את המנהיג הפנימי: על מיינדפולנס בניהול". בסופה של אותה שנה, פתחתי עוד קורס חדש – במסגרת פסיכו-דהרמה , לייעוץ ארגוני בגישה בודהיסטית – פיתוח ארגוני ברוח בודהיסטית.

בשנת 2015 המשכתי ללמד את כל התכניות הללו, להרצות ולכתוב, והתמניתי כעורכת מדור ביקורת הספרים של JMSR.

בשנת 2016 הופעתי במספר כנסים בארץ (כנס משאבי אנוש  על חוזים סיכולוגיים בעולם הVUCA  וב wisdom 2:0  על היבטים שונים של מיינפולנס), ובכנס הבינלאומי של ארגון הנשים ALL –  ה – Women Eonomic Forum  בדלהי, בו קיבלתי פרס של Leader of the Decade  Envisioning a united world.   בנוסף העברתי הרצאות וסדנאות מטעם שגרירות ישראל בהודו בפסטיבל KSHITIJ במכון הטכנולוגי של קרגפור (ליד קולקטה), ושל מובאי,  בבתי ספר למינהל עסקים בדלהי ובמומבאי, בבורסה של מומבאי.

בשנת 2017 ארגנתי באוניברסיטת תל אביב כנס בינלאומי של SPES – ארגון  אירופאי לחקר רוחניות בכלכלה ובחברה. נושא הכנס היה – כלכלה חדשה, מסורות עתיקות – על אכפתיות ביזמות. ספר שמסכם את הכנס בעריכה שלי ושל הקולגה שלי, Laszlo Szolani, בשם "Caring Management in the New Economy"  יצא לאור  בהוצאת Palgrave בחודש ינוי 2019. 

בשנת 2018-2019 הצטרפתי לסגל מכון מודע במרכז הבין תחומי, בבנית קורס למנהלי בתי ספר, במסגרת "בית ספר סגול", כלומר בתי ספר שבהם תירגול של מיינדפולנס כולל את כל בית הספר, כולל תכנית למנהלים ופדגוגיה מתבוננת.  כמו כן הצטרפתי לצוות החשיבה של מרכז One humanity institute. בשנים אלו עזרתי לארגן משלחות סטודנטים מבית הספר לתעשיה וניהול בשנקר להודו, לסיור אקדמי ולהשתתפות בכנס WEF.

בחודש אפריל 2019 קיבלתי דוקטורט לשם כבוד מאוניברסיטת ראי בהודו, ובחודש יוני יצא הספר Caring Management in the New Economy בעריכה משותפת של פרופ' לזלו זולנאי ושלי.  כמו כן הוזמנתי להציג את עבודתי בכנס Compassionate leadership  Summit בסיאטל, ארה"ב, בחודש נובמבר 2019. 

במהלך פנדמית הקורונה, בחודשים מרץ – מאי 2020 נשאתי עשרות הרצאות זום בארץ ובחו"ל בנושאי מיינדפולנס, מורכבות והתמודדות עם משברים, וארגנתי צוות מחקר בינלאומי לחקר מנהיגות רוחנית בתקופת הקורונה.

5 תגובות על אודות

  1. יגאל חמיש הגיב:

    היי אורה,
    הגעתי לבלוג שלך במקרה – מזל טוב ותתחדשי!
    כל טוב

  2. מיכל דוד הגיב:

    הי יקירתי,
    ברכות על האתר ועל תכניו המרתקים.
    ברכות…ברכות על הנחישות הדרכים וההצלחות בפיתוח והנחלת התובנות והידע של ניהול עסקים ורוחניות.
    בברכה
    מיכל דוד

  3. אורנה שם טוב הגיב:

    ברכות אורה יקרה. אשת רב פעלים. האתר מלא וגדוש בתכנים מרתקים ובעיקר משקף את דמותך. אין סוף השראה.
    אורנה

  4. איל הגיב:

    אורהלה
    בכל זאת יש לי חברה לנהל וההשראה מהאתר כאור לי .
    חיבוק ותודה
    איל

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s